kevät keikkuen tulevi - koiran kytkettynä pitäminen saattaa pelastaa sen kyyn puremalta

Kepeät ilmat ja haisteltavan hyvät tuoksut ovat kevään merkkejä, kuten leskenlehdet ja pajunkissat. Hiljalleen perhosia alkaa näkyä ilmatilassa, linnut touhuavat pesänrakennus puuhissa ja kyykäärmeet heräilevät talvihorroksestaan.

Noppa maistelee leskenlehteä


Kevät houkuttelee liikkumaan luonnossa, ja nyt, kun aikaa tässä hetkessä on enemmän, niin nautitaan ulkoilusta turvallisesti.

❗️ ❕ Ensimmäinen ”turvatoimi” on välttää suosittuja ulkoilumaastoja, joissa saattaa olla joukoittain ihmisiä liikkeellä. Toimitaan näin meidän ihmisten turvallisuuden vuoksi. Pidetään mielessä ohjeistukset, joita tänä karuna hetkenä olemme saaneet ja ennen kaikkea noudatetaan niitä. Varovaisuus on aina hyväksi.

❗️ ❕ Toisena ”turvatoimena” on huolehtia, että koira on ulkoiluttajansa valvonnassa koko ajan. Erityisen tarkkaavainen tulisi olla aurinkoisilla ja kallioisilla paikoilla, joissa käärmeet viihtyvät. Tämä siksi, että kyykäärmeet heräävät horroksestaan näihin aikoihin. Kyyn purema koiralla ei ole mikään olankohautus, vaan se saattaa olla hyvinkin vaarallinen. Koira kestää kyyn myrkkyä huomattavasti huonommin kuin ihminen tai kissa.

Kyykäärme

Kyy puree koiraa tavallisimmin kuonoon, pään alueelle ja raajoihin. Puremakohdassa saattaa näkyä kaksi pistojälkeä, noin neljän (4) millimetrin päässä toisistaan. Tavallisin oire on turvotus purema-alueella, joka on kosketusarka. Koiralla saattaa esiintyä myös kuolaamista sekä oksentelua ja koira muuttuu usein vaisuksi ja voimattomaksi.

Jos huomaat, että koiraasi on purrut kyykäärme – ota yhteyttä eläinlääkäriin – vaikkei oireita olisikaan. Pyri pitämään koira paikallaan, älä kosketa puremakohtaa, älä yritä imeä myrkkyä pois.

Älä anna kyytablettia, ellei koiralla ole hengitystä vaikeuttavaa turvotusta pään alueella.

❗️ ❕ Kolmas ja viimeinen mutta ei vähäisin ”turvatoimi” on noudattaa koirien kiinnipitovelvollisuutta. Asia vaikuttaa kovin tylsältä mutta on siinä hyvätkin puolensa. Kytketyn koiran nuuskutuksia pystyy huomattavasti paremmin tarkkailemaan kuin vapaana juoksevan karvakaverin. Tulee myös muistaa, että ei kiinnipitovelvollisuus ole koiraihmisten kiusaksi määrätty, se turvaa myös metsän alkuperäisasukeille pesintä rauhan.

Kettu pentue

Parin metrin mittainen Grippitalutin on hyvä valinta taajama-alueilla lenkkeilyyn, jolloin vastaantulijoita saattaa olla runsaastikin. Metsässä ja muissa väljemmillä alueilla jälkiliina on loistava vaihtoehto, jo 10 metrin grip-liina antaa koiralle mahdollisuuden kulkea vapaammin hajujen perässä.

Metsästyslain 51§:ssä sanotaan, että kiinnipitoaika on 1. maaliskuuta – 19. elokuuta ja silloin koiran on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. Metsästyslain 51 § ei koske alle viiden kuukauden ikäistä pentua tai palvelutehtävässä olevaa koiraa. Lisäksi pitää muistaa, että ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koira ei saa olla vapaana.

Kaikesta huolimatta ja sen takia – jatketaan ulkoilua, luonnossa liikkumista ja keväästä nauttimista!

Kevät terveisin,

JaanaH ja Noppa the keulakuono

#yhdessäselvitään

Lähdeluettelo (lähteet luettu 29.3.2020)

https://evidensia.fi/hoitovinkit/kyyn-purema-koiralla/

https://www.kennelliitto.fi/koiran-omistaminen/koiriin-liittyva-lainsaadanto

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitusehdot ovat voimassa 25042020 alkaen.

Yleistä 

Tie Itseen (LoimiTikki / keulakuono.fi) y-tunnus 2043816-5 myy tuotteita Suomeen.

Oikeus hintojen, toimituskulujen ja – ehtojen muutoksiin pidätetään.

Nämä toimitus- ja maksuehdot koskevat vähittäismyyntiä.

Tie Itseen pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Kaikki asiakastiedot käsitellään täysin luottamuksellisesti ja myyjä sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmannelle osapuolelle.

Maksuehdot

Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Meillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä ja Checkout Finland Oy on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Mikäli tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi näkyy Checkout Finland Oy, olemme välittäneet maksusi.

Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikäli haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.


Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Checkout Finland Oy, me välitämme maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitoo seuraavat ehdot: Maksutoimeksiantopalvelun ehdot.


Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard - ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode - ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay, Masterpass ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.


Toimitus

Tilaukset toimitetaan aina edullisimman vaihtoehdon mukaan, joko kirjeenä tai pakettina. Toimituskulut per lähetys alkaen 4,90€ Suomeen.
Voit myös noutaa tilauksesi Loimaalta (Vesikoskenkatu 7, 32200 Loimaa) ilman lisäkuluja. Sinulle lähetetään viesti, kun tilaus on noudettavissa.

Keulakuonon kauppa

Keulakuonon kaupan grip-tuotteet (Grippitalutin, jälkiliina, Möllihihna, Monitoimihihnat, TuplaTalutin ja mittatilaus) valmistetaan tilausten mukaan, yksilöllisesti juuri sinulle. Tuotteiden arvioitu toimitusaika Postin kuljetettavaksi on 2-7 työpäivää.
Satunnaisesti keulakuonon kaupassa on myynnissä Nopsa-eriä, joiden toimitusaika Postin kuljetettavaksi on 1-2 työpäivää.

LoimiTikin Puoti

LoimiTikin Puodin tuotteiden arvioitu toimitusaika on postin kuljetettavaksi 1-3 työpäivää. Mikäli toimitusaika on pidempi, siitä mainitaan erikseen tuotetiedoissa.


Tilausvahvistus

Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet.
Onnistuneen tilauksen jälkeen sähköpostiisi lähetetään tilausvahvistus. Vahvistusviestien lähettäminen edellyttää sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä.


Palautusoikeus

Kuluttajasuojalain mukaisesti kuluttajalla on etämyynnissä 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. 

Mittatilaustuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. ”Heti tilattava mittatilaustuote” on mittatilaustuote.

Voit siis tutustua tilaamiisi tuotteisiin 14 päivän ajan tuotteen vastaanottamisesta sekä varmistua näin ostopäätöksestäsi. Tämä ei koske mittatilaustuotteita.

Asiakas maksaa palautuksesta aiheutuneet toimituskulut.

Kuluttajasuojalain mukaisesti palautamme maksamasi kauppahinnan alkuperäiselle maksutavalle.

Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta.

Mikäli asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi.
Keulakuonon kauppa
noppa@keulakuono.fi tai 045 262 6778
LoimiTikin puoti
jaana@loimitikki.fi tai 045 153 2173
taikka postitse
Tie Itseen
c/o Jaana Hongisto
Meijerinkatu 11 as 6
32200 Loimaa

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut toimituksessa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio noutopisteeseen.